Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Croque Monsieur eli kinkku-juustoleivät

35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min

Klassiset bechamel-juustokastikkeella kuorrutetut kinkku-juustoleivät, Croque Monsieur, sopivat ateriaksi tai runsaaksi iltapalaksi.

17.11.2014
Reseptin ainekset
4 annosta
Bechamel-kastike
50 g
voita
1/2 dl
vehnäjauhoja
3 1/2 dl
täysmaitoa
1 rkl
dijoninsinappia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
jauhettua muskottipähkinää
Lisäksi
8 kpl
maalaisleipäviipaletta
200 g
saunapalvikinkkua (viipaleina)
200 g
emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (tai gruyére, viipaleina)
1 tl
yrttimaustesekoitusta (suolaton) (Provence)

Croque Monsieur -leivät valmistuvat näin:

Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot koko ajan sekoittaen. Kypsennä jauhoja muutama minuutti, koko ajan sekoittaen. Lisää maito koko ajan vatkaten. Hauduta kastiketta keskilämmöllä ja koko ajan sekoittaen 5 minuuttia tai kunnes kastike sakenee. Mausta sinapilla, suolalla ja muskottipähkinällä. Ota kattila pois levyltä.

Nosta 4 leipäviipaletta leivinpaperin päälle uunipellille. Annostele leiville puolet kastikkeesta, kinkusta ja juustosta. Nosta päälle loput leipäviipaleet. Annostele niille loput kastikkeesta, kinkusta ja juustosta, siten että juustokerros on päällimmäisenä. Ripottele päälle yrttisekoitusta.

Paista leivät 225-asteisen uunin keskitasolla kullanruskeiksi ja rapeiksi, 10–15 minuuttia. Tarjoa croque monsieur -leivät heti runsaan salaatin kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt